| HOME | WESTERMO | WAGO | ELPRO | KONTAKT |

Westermo mrežna tehnologija pomaže u osiguravanju efikasnog željezničkog prometa u Hrvatskoj

          Projekt je uključivao implementaciju SCADA udaljenog kontrolnog sustava za povezivanje željezničkih kolodvora, postrojenja za sekcioniranje i podstanica na relaciji Moravice-Rijeka-Šapjane, te Škrljevo-Bakar linije na sjevero-zapadu zemlje s centrom daljinskog upravljanja (CDU) u Rijeci. Centar daljinskog upravljanja prikuplja podatke kritičnih komunikacija kao što su signali, alarmi, kontrolne naredbe i stanje IT sustava, te je samim time potrebna izrazito pouzdana komunikacijska tehnologija prijenosa podataka.

Vidi cijeli tekst…

Westermo Ethernet preklopnici pomažu u vraćanju signalizacijskog napajanja kako bi se smanjila kašnjenja vlakova i ispadi

          Westermo isporučuje 60 Lynx 110-F2 upravljivih Ethernet preklopnika Schneider Electric-u za upotrebu kao kritične komponente u njihovom Automatic Supply Restoration (ASR) sustavu. ASR-i se ugrađuju kao dio velikog projekta nadogradnje signalizacije na glavnoj trasi Great Western-a (glavna željeznička pruga u V. Britaniji), između Newburya i Readinga u Berkshireu, VB, udaljenosti oko 27 kilometara.

Vidi cijeli tekst…
Westermo linijski ekstenderi i preklopnici (switch) pomažu u upravljanju kretanja vlakova na glavnom kolodvoru u Cardiffu

          Westermo isporučuje preko 170 Ethernet linijskih ekstendera i 30 Lynx Ethernet preklopnika u sklopu CASR projekta (Cardiff Area Signalling Renewal) koji pokriva više od 300 km trase pruge između Newporta i Port Talbota u Glamorganu, Velika Britanija.

Vidi cijeli tekst…
Europski vlakovi upravljani Westermo Industrijskim Ethernet RedFox preklopnicima

          BOMBARDIER isporučuje regionalne vlakove u Njemačkoj i Nizozemskoj u kojima se cjelokupnom onboard opremom upravlja pomoću Westermo RedFox Ethernet preklopnika.

Vidi cijeli tekst…
Westermo isporučio Ethernet preklopnike i routere za 406 željezničkih vozila za Chicago Transport Authority

          Bez sumnje svoju najveću narudžbu Ethernet proizvoda Westermo je zaprimio od jednog od najvećih proizvođača željezničkih vozila - kompanije Bombardier Transportation. Narudžba vrijedna 1.5 milijuna USD tiče se projekta koji je Bombardier osvojio za Chicago Transport Authority - CTA u Sjedinjenim Američkim Državama. Westermo će isporučiti Ethernet preklopnike i rutere za ukupno 406 željezničkih vozila koje će se proizvesti i isporučiti CTA-u kroz sljedećih nekoliko godina.

Vidi cijeli tekst…

Westermo isporučio Wolverine opremu (DDW-225) švedskom željezničkom operateru Banverkt za upravljanje željezničkim prometom

          Švedski željeznički operater Banverkt je tražio rješenje koje će omogućiti prijenos prometa po Internet Protokolu (IP) na velikim udaljenostima po postojećim žičanim instalacijama kablova sa žičanom paricom koji se protežu duž željezničke pruge. Westermo Wolverine proizvodi pokazali su se savršenim odgovorom za ovu aplikaciju i omogućili su da se implementira potpuno IP orjentiran sustav bez potrebe za skupim optičkim kablovima.

Vidi cijeli tekst…
Željeznička kompanija FERROVIE NORD MILANO koristi Westermo Ethernet opremu

          Druga po veličini talijanska željeznička kompanija FERROVIE NORD MILANO implementira Westermo Ethernet opremu kao zamjenu svojim starim analognim uređajima. Westermo uređaji omogućuju prijenos podataka sa naprednih PLC-a i prikupljanje podataka sa prometnih senzora za SARONNO gradski kontrolni centar putem svijetlovodnih veza, pri čemu se digitalni ulazno/izlazni signali prenose od pruge do serverskog SCADA centra.

Vidi cijeli tekst…
Westermo dostavlja mrežnu opremu za TfL-ov program "Hlađenje tunela"

          Hlađenje tunela Londonske mreže podzemne željeznice je težak inženjerski izazov, pogotovo u dubokim tunelskim linijama. Da bi zadovoljio te potrebe Transport for London – TfL je osnovao programski tim posvećen mnoštvu rješenja koja uključuju ventilaciju i hlađenje usred tunela, hlađenje stanica i regenerativno hlađenje na vozilima. Od Westerma je zatraženo da dostavi veći dio industrijski robusne mrežne opreme korištene za spajanje centralnog sustava hlađenja sa PLC opremom. Da bi se osigurala pouzdanost i performanse kakve mreža zahtijeva u vrlo ranoj fazi je odlučeno da se usvoji ADSL kao komunikacijska tehnologija jer su PSTN krugovi već postojali i moglo ih se relativno lagano prebaciti na ADSL uslugu.

Vidi cijeli tekst…

Westermo preklopnici u Singaporskom high-tech sustavu podzemne željeznice

          Prvi dio pruge je djelomično otvoren za promet još 2009.g., a čitava dionica je završena 14. siječnja 2012.g. Dodatna 33.3km pruge okružuju centar Singapura i skoro udvostručuju otočnu podzemnu mrežu. Novom rutom voze vlakovi bez vozača u kojima se Westermo Viper serija koristi za pružanje podatkovne komunikacije informacijskog sustava za putnike.

Vidi cijeli tekst…


Westermo Viper preklopnici instalirani u novim podzemnim vlakovima u Rio De Janeiru

          Westermo Singapor je osvojio ugovor sa kompanijom ST Electronics vrijedan oko 80.000 EUR, u sklopu kojega će Westermo isporučiti Viper Ethernet preklopnike za upravljanje on-board podatkovnim komunikacijama na novim vlakovima podzemne željeznice linije 2 u Rio De Janeiru.

Vidi cijeli tekst…


Za Kinesko Ministarstvo željeznica Westermo isporučio 2500 mrežnih preklopnika VIPER

          Westermo je isporučio ultra robusne M12 preklopnike Viper za upotrebu u električnim lokomotivama koje je naručilo Kinesko Ministarstvo Željeznica. Projekt obuhvaća više od 500 lokomotiva u koje će se ugraditi 2500 Viper preklopnika.

Vidi cijeli tekst…

35 godina partnerstva sa ABB

          Westermo već 35 godina surađuje sa ABB, jednom od vodećih svijetskih inženjerskih kompanija. Westermov tim za podršku je skupio opsežno znanje o ABB instalacijama i može pružiti pomoć oko postavljanja vaše aplikacije i informacije o upotrebi izvan navedenih primjena.

Više informacija


Još neki primjeri uspješne primjene Westermo uređaja u željeznicama:

                      London Underground: Control systems for power distribution

                      Safety critical railway control system

                      CIS in Sunderland: Onboard Metro information system

                      Railway system prevents animal and train collisions

Westermo u željeznicama
Westermo oprema
Westermo certifikati
Westermo reference
Ethernet na vlakovima
Westermo rješenja za željezničke primjene
Wago u
željeznicama
Wago oprema
Wago certifikati
Wago reference

MICROSTAR - partner u auto- matizaciji željezničkog prometa
Sajmovi željezničke industrije