Microstar
| HOME | WESTERMO | WAGO | ELPRO | KONTAKT |

          WAGO podobnost za željezničke primjene

          Jedno od najzanimljivijih obilježja WAGO opreme kada se radi o primjenama u željezničkoj industriji je neosjetljivost spoja oprugom na vibracije. Po svojim karakteristikama spoj oprugom ima i znatne druge prednosti nad klasičnim spojem "na vijak" - sigurnost, pouzdanost, uvelike smanjeno vrijeme ožičenja (pogotovo za velike sustave sa velikim brojem vodiča), eliminiranje potrebe za održavanjem... ali pri specifičnoj primjeni kakva je željeznička industrija sa vlastitim standardima na mehaničke karakteristike opreme, dovoljna je jedna osjetna prednost - neosjetljivost na vibracije - za izbor WAGO elemenata kao pravog rješenja u željezničkim aplikacijama.

Više o mehaničkim ispitivanjima WAGO proizvoda po IEC/EN standardima

          IRIS certifikat u rekordnom vremenu

          IRIS certifikat je ključ međunarodne željezničke industrije za kompaniju WAGO i kupce WAGO opreme. WAGO sa zadovoljstvom objavljuje da je jedna od prvih kompanija na polju elektrospojne tehnologije i automatizacije kojoj je odobren IRIS certifikat za nove međunarodne željezničke standarde.
          IRIS standard kvalitete (International Railway Industry Standard) je definiran od strane UNIFE, Europske asocijacije za željezničke i prateće industrije, i može ga se usporediti sa ISO/TS 16949 standardima poznatim iz automobilske industrije iako IRIS također stavlja naglasak na nadzor i kontrolu projekata / procesa. Implementacija novog standarda i uspješno auditiranje je u WAGO kompaniji teklo brže od predviđenog jer je WAGO management sustav već premašivao zahtjeve DIN ISO 9001 čak i prije odobrenja certifikata.

           IRIS certifikat

          Detalji o IRIS standardu          Usporedba IRS i ISO zahtjeva (eng)    (de)

 


          Posvećenost kvaliteti proizvoda i rješenja potvrđuju certifikati dodijeljeni kompaniji WAGO.

          Nezavisna certifikacijska agencija provela je ispitivanje kako bi se obezbijedilo da je WAGO sustav osiguranja kvalitete u sukladnosti sa zahtjevima ISO standarda, rezultat čega je certificiranje svih WAGO postrojenja (oba u Njemačkoj, u SAD-u, Švicarskoj, Francuskoj, Engleskoj, Poljskoj, Kini i Indiji) po normama opisanim u ISO 9001:2000.
           DIN ISO 9001 certifikat

          WAGO smatra ekološko upravljanje okolišem i pažljivu potrošnju prirodnih resursa i energije za jezgru vrijednosti svoje poslovne filozofije. To je prepoznao certifikacijski auditor TÜV Management Service GmbH kada je dodijelio DIN ISO 14001: 2004 sukladnost WAGO tvornicama u Njemačkoj (Minden i Sondershausen) i Švicarskoj (Domdidier), čime se dokazuje kako WAGO osjeća obvezu ne samo prema kvaliteti svojih proizvoda već i prema čovječanstvu i okolišu.
           DIN ISO 14001 certifikat


          Kvaliteta je rezultat iskustva i beskompromisne posvećenosti detaljima.
          Kao izumitelj tehnologije elektro spoja oprugom WAGO ima desetljeća prednosti pred svojom konkurencijom. Intenzivno istraživanje, bezbrojne analize u vlastitim laboratorijima i povratne informacije od tisuća korisnika iz cijelog svijeta opskrbljuju WAGO sa neprocijenjivom bazom podataka koja se koristi kao osnova za razvoj vlastitih standarda kvalitete koji daleko nadmašuju zahtjeve trenutno važećih standarda. Iz tog razloga svi WAGO proizvodi prolaze brojne testove i iscrpne pretrage, npr. ispitivanje elektromagnetske kompatibilnosti WAGO komponenti za automatizaciju se provodi u WAGO-vom vlastitom EMC laboratoriju.
          Tek kada proizvodi prođu ta testiranja i time zadovolje striktne WAGO zahtjeve kvalitete smatraju se dovoljno dobrim za WAGO korisnike.

          22. prosinca 2009.g. WAGO ispitni laboratorij je akreditiran od strane Njemačke Akreditacijske Asocijacije (Deutche Gesellschaft für Akkreditierung GmbH) u sukladnosti sa EN ISO/IEC 17025. Od tog datuma WAGO službeno posjeduje vlastiti "akreditirani ispitni laboratorij za električna i mehanička testiranja spojnih stezaljki i konektora i za simulaciju okoliša".
          WAGO laboratorij u Mindenu provodi ispitivanja i testiranja tipa u skladu sa međunarodnim standardima, Europskim normama i specifičnim zahtjevima korisnika. To znači da se WAGO elektrospojni i automatizacijski proizvodi mogu koristiti ne samo na Europskim tržištima već i cijelom svijetu za razne primjene. Taj nivo sigurnosti i pouzdanosti proizvoda, zajedno sa poštivanjem i pouzdanošću tehničkih podataka je od najveće važnosti za WAGO kupce i korisnike cijelog svijeta. Detaljnije o WAGO ispitnom laboratoriju...

          Sigurnost je najviši prioritet i ne tolerira kompromise.

          U suprotnosti sa spojem na vijak, sa svojim inherentnim rizicima i čije pravilno funkcioniranje uvelike ovisi o vještini instalatera, tehnologija spoja oprugom koju koristi WAGO nudi apsolutnu pouzdanost. Razlika leži u predprogramiranoj kvaliteti kontakta - iz razloga što je pravilno dizajnirana i dimenzionirana te dizajnirana od visokokvalitetnog nehrđajučeg čelika, spojna opruga pruža gotovo konstantnu pritisnu silu i kontaktni pritisak kroz svoj životni vijek bez ikakvog utjecaja od strane instalatera.
          U dodatku na kvalitetu kontakta odlučujuću ulogu proizvoda za automatizaciju igra funkcijska pouzdanost elektronike. WAGO osigurava tu ključnu komponentu kroz proces kreiranja proizvoda i mnoštvo integriranih testova.
          Dobitak u sigurnosti i pouzdanosti je pokretačka snaga iza vodećeg položaja firme WAGO na polju spoja oprugom i proizvoda za automatizaciju. Za WAGO razvojni tim to je također odlučujući faktor pri radu na trenutnim i izboru novih projekata.

 
          Zbog velikog proizvodnog programa (više od 23.000 artikala) i mnoštva različitih certifikata kojima pojedina oprema udovoljava, WAGO je sadašnjim i budućim korisnicima omogućio pretraživanje svog cijelokupnog raspona artikala po odobrenju ili zahtjevu: Approvals
          Ukoliko ne pronađete željene informacije, sa povjerenjem nas kontaktirajte.

Westermo u željeznicama
Westermo oprema
Westermo certifikati
Westermo reference
Ethernet na vlakovima
Westermo rješenja za željezničke primjene
Wago u
željeznicama
Wago oprema
Wago certifikati
Wago reference
MICROSTAR - partner u auto- matizaciji željezničkog prometa
Sajmovi željezničke industrije