| HOME | WESTERMO | WAGO | ELPRO | KONTAKT |

Tehnologija dizajnirana za teške uvjete

          Westermo redovito testira svoje proizvode kako bi se osigurala kvaliteta i sigurnost, dva čimbenika koji igraju najveću ulogu u razvoju i proizvodnji Westermo proizvoda. Što se tiče sukladnosti proizvoda, Westermo proizvode certificirale su ih i odobrile neke od institucija s najvećim kredibilitetom u svijetu.

II 3G EEx nA IIT5 - ATEX direktiva propisuje koja oprema je dozvoljena u sredinama s potencijalno eksplozivnom atmosferom. Iako je izvorno EU razvila ovu direktivu, sada se primjenjuje u cijelome svijetu.

Class 1, Division 2 - ekvivalentna je Ex klasifikaciji koju Westermo proizvodi imaju u skladu s ATEX direktivom, ali za Američko i Kanadsko tržište. Westermo je pribavio Class 1, Division 2 certifikat kroz nezavisnu certifikacijsku kuću FM Approvals.

DNV - vodeći međunarodni pružatelj usluga za upravljanje rizikom, Det Norske Veritas (DNV) odobrio je Westermo proizvode za brodarske upotrebe po DNV Standardu za Certificiranje 2.4:2006 (pokriva zahtjeve u IACS UR E10:2006). Ovo odobrenje nezavisne treće strane dokazuje Westermo sukladnost po nacionalnim i međunarodnim standardima.

IndustrialIT - IndustrialIT inicijativa je program odobrenja koji je osmislio ABB. Od certificiranja na niskom nivou koje osigurava laganu upotrebu jednostavnijih komponenti do viših nivoa za proizvode s procesorima za obradu informacija, IndustrialIT pomaže korisnicima da integriraju ABB i proizvode ABB tehnoloških partnera.

UL odobrenje - sigurnosni standard primjenjiv na opremu u Informacijskim Tehnologijama koji specificira zahjeve namijenjene smanjenju rizika od vatre, električnog udara ili ozljeda za operatera ili nestručnu osobu koja može doći u kontakt s opremom; kao i za servisera tamo gdje je to posebno naznačeno. Ovaj standard je namijenjen smanjenju spomenutih rizika uz poštivanje zahtjeva instalirane opreme, bilo da se sastoji od sustava međuspojenih jedinica bilo od nezavisnih jedinica, podložnih instalaciji, radu i održavanju opreme na način na koji to propisuje proizvođač.

IEC 61850-3 - međunarodni standard za sustave trafostanica. Standard omogućuje integraciju svih zaštitnih, kontrolnih, mjernih i nadzornih funkcija unutar trafostanice. Kombinira pogodnosti Etherneta s performansama i sigurnošću, što je ključno u današnjim sustavima trafostanica.

Općenito, svi Westermo proizvodi odgovaraju sukladnosti po EN 61000-6-2 za imunost u industrijskim sredinama i po EN 61000-6-3 za zračenje u stambenim, komercijalnim i okruženjma lake industrije. EN 60950 i UL 60950 za UL odobrene proizvode.


          Osim DNV certifikata specifičnog za industriju u nautičkom sektoru, Westermo oprema je sukladna s nizom drugih međunarodnih standarada koji uključuju ATEX, Industrial IT, UL i CSA. Odobrena oprema uključuje Ethernet ekstendere, preklopnike (switcheve) i media konvertere.
          ATEX sukladni proizvodi su Wolverine DDW-120 Ethernet ekstender i RedFox industrijski routing preklopnik. DDW-120 je sukladan s Ex nA IIC T4 Gc, a RedFox s Ex nA IIC T4 Gc i Ex tc IIC Dc što oba uređaja čini prikladnima za instalacije u potencialno eksplozivnim sredinama.

          Proizvodi odobreni po ABB Industrial IT standardu su Lynx+ kompaktni layer3 Ethernet preklopnik, RedFox serija, Wolverine DDW-225 industrijski Ethernet SHDSL ekstender i ODW-642 optički modem. ABB-ova Industrial IT inicijativa je program odobrenja koji pomaže korisnicima da integriraju opremu ABB-a i njihovih tehnoloških partnera. Westermo proizvodi testirani su i certificirani za sukladnost po Industrial IT standardima i normama.

          UL i CSA odobrenja odnose se na Lynx+ Ethernet preklopnik koji odgovara standardima za sigurnost kako je propisano od strane Underwriters Laboratories, Inc., (UL). Poznato nezavisno tijelo UL Company koje obavlja ispitivanja sigurnosti na brojnim proizvodima izdalo je Certificate of Compliance za Lynx+ gdje se navodi prolaz testova električne sigurnosti po UL 60950-1 2nd Edition standardu sigurnosti i Canadian Standards Authority (CSA) standardu C22,2 No. 60950-1-07, 2nd Edition. Dobavljanje tih standarada čini Lynx+ seriju Ethernet preklopnika pogodnom za aplikacije u Sjevernoj Americi i Kanadi, i naravno za ugradnju u proizvodima i rješenjima namjenjenim tom području.

          Westermo sustav upravljanja kvalitetom je postavljen sa jednom svrhom: osigurati zadovoljstvo korisnika. Sustav je odobren od strane DNV i u sukladnosti je sa ISO 9001 standardima. "Zvijezda vodilja" firme Westermo kao multinacionalne kompanije i globalnog lidera u robusnim industrijskim komunikacijma jest usvojena strategija kvalitete (Quality Policy), koju se usko integrira sa strateškim poslovnim planovima.

WESTERMO QUALITY POLICY

Westermo Teleindustri AB se zalaže za kvalitetu. U tu svrhu, nastojimo pružiti proizvode, robu i usluge na način koji odražava našu posvećenost strategiji kvalitete kako je navedeno u nastavku:
■ Razumjeti zahtjeve i potrebe naših kupaca, i uključene regulative,
   tako da razvijemo, proizvedemo i ponudimo prave proizvode.
■ Pružiti našim kupcima izvrsnu podršku tijekom čitavog poslovnog
   procesa.
■ Održati naše neprekidno nastojanje za još većom kvalitetom
   i učinkovitošću.

   Gore navedena strategija sadržava naša temeljne poglede na kvalitetu i utječe na način na koji se ponašamo i organiziramo naš posao. Također podržavaju naš glavni cilj kao kompanije: biti održiv, konkurentan i uspješan na tržištu.

ISO 9001:2008 Certifikat
Westermo certifikati

          Poduzeće Microstar d.o.o. u potpunosti odražava navedena stajališta i ciljeve, što je firma Westermo prepoznala i ukazala nam povjerenje ekskluzivnog zastupanja na hrvatskom tržištu.

Westermo u
cestovnom prometu
Westermo oprema
Westermo certifikati
Westermo reference
Wago u
cestovnom prometu
Wago oprema
Wago certifikati
Wago reference
MICROSTAR - partner u auto- matizaciji cestovnog prometa