| HOME | WESTERMO | WAGO | ELPRO | KONTAKT |


          Wago je jedan od vođećih svjetskih proizvođača uređaja za automatizaciju i opreme za elektrospojnu tehniku sa 6 tvornica i preko 6.000 zaposlenih djelatnika.
          Oslanjanjem na više od 50 godina iskustva i stručnosti WAGO razvija, proizvodi i stavlja na tržište inovativne komponente za industriju, procesno inženjerstvo i automatizaciju u zgradarstvu. Wago je ne samo tržišni lider u sektoru spoja oprugom već su i brojne druge inovacije iz WAGO razvojnih laboratorija postale standard u primjeni pri najtežim eksploatacijskim uvjetima. WAGO prihvaća nove izazove, preuzima vodstvo u razvoju i postavlja nove standarde zbog čega je postao sinonim za kvalitetu, pouzdanost i inovativnost.

          Primjene u cestovnim aplikacijama i industriji postavljaju posebne zahtjeve na performanse. WAGO komponente testiraju se u simuliranim najtežim radnim sredinama, npr. izloženost dugotrajnim vibracijama, mehaničkim šok opterećenjima, kruženje kroz cikluse ekstremnih temparatura i visoke vlažnosti, strujna preopterećenja, testovi na zapaljivost. Te komponente također zadovoljavaju stalno rastuće zahtjeve elektromagnetske kompatibilnosti.
          Reputacija WAGO-I/O-SYSTEM automatizacijskog rješenja o pouzdanosti i superiornim performansama osigurala je nekoliko međunarodnih certifikata, čime je dokazana pogodnost opreme za cestovne aplikacije u kojima ekstremeni uvjeti zahtjevaju vrhunsku opremu.
Prednosti:
- međunarodna odobrenja: GL, LR, DNV, BV, RINA, KR, NK, BSH
- IEC 60945 sukladnost
- ekološka kategorija D (GL), EMC1 (direktan rad na motorima sa unutarnjim izgaranjem i kompresorima)
- sukladnost IRIS zahtjevima za željezničke norme
- gateway funkcije: NMEA, J1939, Modbus RTU, RK512


WAGO u automobilskoj industriji

          Tehnologija spoja oprugom udovoljava zahtjevima u proizvodnji specijalnih vozila, npr. otpornost na vibracije i mehanička šok naprezanja.
          Wago stezaljke svakodnevno se koriste u specijaliziranim transportnim aplikacijama širom svijeta.
Specifično, smetnje prouzročene:

  • sezonskim promjenama topline i hladnoće
  • vibracijama i mehaničkim šok naprezanjima (putovanje)
  • korozivne sredine (izloženost slanoj vodi i amonijaku)
sve predstavljaju probleme za tradicionalnu spojnu tehnologiju (spoj vijkom).

Napredna tehnologija u BMW tvornici

          Napredna tehnologija postavlja specifične zahtjeve na spojnu tehniku sabirnica. Velike količine digitalnih i analognih ulaza i izlaza raspršeni su po svim djelovima tvornice u manjim grupama.
          Osim upravljanja prekidačima BMW koristi WAGO-I/O-SYSTEM za dovršetak prednjeg i zadnjeg dijela karoserije. Zauzeće prostora izuzetno je bitno i može predstavljati znatan problem pri planiranju proizvodne linije jer uz liniju nema dostupnog prostora za skladištenje rezervnih dijelova. Paralelno proizvodnoj liniji smještena je neprekidna pomična traka s dijelovima za svaku radnu stanicu. Brzina te trake omogućuje montažu i uklanjanje opreme bez zaustavljanja. Kompaktni alati laki za korištenje i uređaji za sklapanje se integriraju na svako radno mjesto. Dijelovi se uzimaju s pomične trake koja se proteže čitavom proizvodnom linijom i zatim pričvršćuju na automobil. Kako se traka pomiče, s njome se kreću i alati.
,           Uz sve navedene zahtjeve u vezi prostora, prisutni su i svi standardni uvjeti proizvodnje u visoko tehnološkoj tvornici koja osigurava kvalitetu završnog proizvoda. Iz tog razloga za automatizaciju je izabran WAGO-I/O-SYSTEM koji svojim obilježjima zadovoljava sve navedene uvjete.To-Pass Mobile - telekontrolni moduli na vozilima

          To-Pass Mobile je univerzalni telekontrolni modul za detekciju kvara i nadziranje položaja preko GSM mreže i dodatnog GPS sučelja.
          Modul je dostupan u dvije verzije (761-314 i 761-306) s instaliranim GSM quad-band modemom za prijenos podataka, čime se osigurava kompatibilnost i mogućnost korištenja u gotovo svim zemljama. Moduli mogu slati poruke preko SMSa, e-maila, faksa i telefonskog poziva dok se izlazima modula upravlja putem SMSa. Integrirana podatkovna memorija može pohraniti do 4096 procesnih stanja sustava u podesivom vremenskom okviru. Svaki modul ima 4 digitalna ulaza, 4 analogna ulaza i 2 digitalna izlaza, a GPS podaci (Global Positioning System) se primaju kroz integrirani GSM modem. 761-316 donosi dodatne mogućnosti slanja procesnih stanja i GPS položaja na korisnički-definiranu Internetsku lokaciju (npr. TO-PASS web-portal). Dodatne informacije s drugih MODBUS uređaja (npr. 750-816 WAGO MODBUS kontroler) moguće je poslati kroz ugrađeno RS-232 sučelje. Moduli su pogodni za instalaciju na temparaturama -20ºC do +70ºC.

Westermo u
cestovnom prometu
Westermo oprema
Westermo certifikati
Westermo reference
Wago u
cestovnom prometu
Wago oprema
Wago certifikati
Wago reference
MICROSTAR - partner u auto- matizaciji cestovnog prometa