| HOME | WESTERMO | WAGO | ELPRO | KONTAKT |

WAGO     WAGO je jedan od vodećih svjetskih proizvođača uređaja za automatizaciju i opreme za elektrospojnu tehniku sa 6 tvornica i preko 6.000 zaposlenih djelatnika.

    Oslanjanjem na više od 50 godina iskustva i stručnosti WAGO razvija, proizvodi i stavlja na tržište inovativne komponente za industriju, procesno inženjerstvo i automatizaciju u zgradarstvu. WAGO je ne samo tržišni lider u sektoru spoja oprugom već su i brojne druge inovacije iz WAGO razvojnih laboratorija postale standard u primjeni pri najtežim eksploatacijskim uvjetima. WAGO prihvaća nove izazove, preuzima vodstvo u razvoju i postavlja nove standarde zbog čega je postao sinonim za kvalitetu, pouzdanost i inovativnost.

          Kao vodeći svjetski proizvođač elektrospojne opreme WAGO u ponudi ima više od 23.000 artikala. Ovdje donosimo kratak pregled glavnih kategorija WAGO opreme, za kompletan pregled WAGO asortimana s povjerenjem nas kontaktirajte ili posjetite WAGO online katalog.

          WAGO asortiman možemo podijeliti u dvije najvažnije kategorije, a to su elektromehaničke komponente za ostvarivanje pouzdanog spoja, te elementi za automatizaciju.


    Elektromehaničke komponente za ostvarivanje pouzdanog spoja oprugom - poznate i kao "WAGO stezaljke" ili CAGE CLAMP®- su osnovna ideja na kojoj je firma WAGO izgradila svoj uspjeh i međunarodni ugled. Spoj oprugom ima brojne prednosti nad klasičnim spojem "na vijak" - sigurnost, pouzdanost, neosjetljivost na vibracije, uvelike smanjeno vrijeme ožičenja (pogotovo za velike sustave s velikim brojem vodiča) i eliminiranje potrebe za održavanjem.

Redne stezaljke i sustavi rednih stezaljki za montažu na DIN letvicu
Širok opseg spojki za montiranje na šinu (rail-mounted) kao i cjelovitih sustava za pouzdan i siguran spoj. Mnoštvo inovacija na polju stezaljki bez vijka postavlja WAGO kao vodeću tržišnu kompaniju - od najmanjih do najvećih stezaljki.


PCB terminalni blokovi i stezaljke
WAGO kao vodeći tržišni proizvođač nudi najveću raznolikost u PCB spojevima, naravno bez vijka s CAGE CLAMP® ili CAGE CLAMP® S spojevima.Terminal blokovi i stezaljke
Od orginalnog WAGO push-in konektora za spojne kutije do WINSTA® konektora za instalaciju u građevinama, WAGO nudi sveobuhvatni program s inovativnom tehnologijom spoja s oprugom.
Dodatna oprema
WAGO u ponudi ima i široki program materijala za označavanje, alata za pomoć pri montaži i za sigurnu i pouzdanu instalaciju WAGO proizvoda.WAGO je jedan od vodećih proizvođača opreme za automatizaciju, naročito u zgradarstvu. WAGO-I/O-SYSTEM je fleksibilno rješenje neovisno o fieldbusu za decentralizirane automatizacijske zadatke. S relejskim, funkcijskim i interface modulima, kao i zaštitom od prenapona, WAGO pruža primjereno rješenje za svaku aplikaciju.

WAGO-I/O-SYSTEM 750 je najmanji modularni distribuirani I/O sustav neovisan o vrsti i tipu fieldbus veze. Omogućuje uštedu na cijeni i prostoru slobodnim kombiniranjem digitalnih, analognih i I/O modula posebne namjene.
Optimiziran za široki raspon aplikacija:
• fina modularnost: 1,2,4 ili 8 kanala po modulu
• sigurna investicija: dizajn neovisan o korištenom fieldbusu. Fieldbus coupler s funkcionalnošću PLC-a (kontroler) za distribuirane kontrolne mreže u skladu s IEC 61131-3
• fleksibilno: digitalno/analogni ulazi/izlazi i specijalne funkcije s raznom voltažom i tipovima signala mogu se složiti u jednom fieldbus nodu
• pouzdano: odobreno za industrijsku automatizaciju, automatizaciju u zgradarstvu, brodogradnju, i onshore i offshore aplikacije.
• sigurno - čak i u teškim atmosferskim uvjetima


WAGO-I/O-SYSTEM 753
Bus stezaljke s odvojivom razinom ožičenja. Za određene aplikacije predožičenje komponenti je razumno rješenje, neovisno o elektronici.

WAGO-I/O-SYSTEM 757
senzorske/aktuatorske kutije u efektivnoj IP20/IP67 zaštiti, za rješenja u kojima IP67 pruža dovoljnu fleksibilnost i (cjenovnu) učinkovitost.
IPC (IndustrialPC)
je cjenovno učinkovito industrijsko kompaktno PC rješenje za aplikacije kontrole u realnom vremenu. Usprkos svojim malim dimenzijama IPC integrira sve mogućnosti PC-a, uključujući mrežna i fieldbus sučelja, za lokalne i udaljene kontrolne aplikacije.
Maleno kućište je moguće montirati na DIN35 šinu. WAGO I/O module je moguće direktno spojiti.WAGO TO-PASS
telekontrolni moduli namijenjeni bežičnom prijenosu signala i poruka preko GSM mreže. Mogućnost koja odvaja TO-PASS module od ostalih GSM modema jest izbor do 8 digitalnih/analognih ulaza te do 4 digitalna i 2 analogna izlaza s mogučnošću postavljanja istih, čime se GSM uredaj proširuje osnovnim mogućnostima PLC-a.
Pogledaj Wago TO-PASS HR priručnik (PDF 1.49 MB) .


WAGO-I/O-SYSTEM 759
Skup programskih rješenja za rad s WAGO komponentama, uključujuci WAGO TOPLON® za automatizaciju u zgradarstvu.

WAGO-SPEEDWAY 767
nova klasa performansi za automatizaciju bez kontrolnih ormarića.


Power supplies - izvori napajanja, za širok raspon električnih uredaja pri čemu se razni električni i mehanički zahtjevi moraju poštivati.
WAGO zaštitni uredaji od prenaponskog udara pomažu u obrani od munja i mrežnih prenapona. Koristeći WAGO PROTECT sustav, korisnici mogu pomoći osiguranju pogona, opreme i podataka, i time spriječiti greške, štetu i skupe popravke.

    Od 1951. godine WAGO predstavlja inovativna rješenja na području tehnike ožičenja i spajanja stezaljkama bez vijaka, koja su postala standard u industriji i sinonim za neke proizvode ("WAGO stezaljke"). I u automatizaciji je tijekom godina WAGO predstavio niz vrlo interesantnih tehničkih rješenja. Za sve WAGO proizvode ćemo vam ponuditi kataloge, detaljnu dokumentaciju, seminare i opremu na probu. Očekujemo da će na taj način WAGO u i Hrvatskoj pružiti zadovoljstvo korištenja opreme vrhunske pouzdanosti novim korisnicima, kao što to pruža onima širom svijeta.

- WAGO elektronički prekidači (ECB)

- WAGO katalozi

- WAGO profesionalni alati

- WAGO preklopnici

- WAGO kompaktne spojnice za Ex područja

- WAGO Pro 2 - nova generacija napajanja

- WAGO kompaktni kontroler s integriranim digitalnim i analognim ulazima/izlazima

- WAGO konektori za tiskane pločice

- WAGO kontroler s optičkim portovima

- WAGO paneli na dodir

- WAGO DALI moduli i senzori

- WAGO BACnet kontroleri

- Novi WAGO PFC200 PLC-i s 4 Ethernet porta i 4G radijskim modulom

- WAGO Push Wire spojnice za elektroinstalacije

- WAGO prazna kućišta za elektroničke komponente

- WAGO napajanja

- 3-fazno mjerenje električne energije

- Novi WAGO kontroleri

- WAGO redne stezaljke

- WAGO automatizacija u zgradarstvu

- WAGO-I/O-SYSTEM

- WAGO GSM uređaji za prijenos digitalnih i analognih signala, nadzor i upravljanje

- Bežično povezivanje Bluetooth® tehnologijom

- WAGO moduli za 3-fazno mjerenje električne snage

- WAGO strujni transformatori

- Novi WAGO web paneli

- WAGO sustav označavanja

- WAGO udaljeni pristup prema IEC komunikacijskim protokolima

- WAGO releji i optokapleri

- WAGO LEVER-NUTS konektori

- WAGO Push wire konektori

- WAGO Interface

- WAGO Perspecto Touch Monitori i Control Paneli

- MICROSTAR - partner za automatizaciju u pomorstvu

- MICROSTAR - partner u automatizaciji željezničkog prometa

- MICROSTAR - partner u automatizaciji cestovnog prometa

- WAGO ETHERNET StarterKit 750-881 uz besplatni tečaj PLC programiranja

- Početni tečaj konfiguriranja i programiranja WAGO Ethernet PLC-a

- Novi distributer opreme WAGO u Hrvatskoj!

- WAGO To-Pass StarterKit

- WAGO modul za 3-fazno mjerenje el. snage

- Automatizacija u zgradarstvu: WAGO KNX koncept

- WAGO KNX StarterKit