Ako u buduće ne želite primati naše tehničke informacije, molimo ODJAVITE SE S POPISA OVDJE
(s adrese na koju ste primili ovu obavijest).

 
studeni 2016.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Moduli za 3-fazno mjerenje
električne snage
 
 

 
 

    Bez razlike da li se koristi u automatizaciji postrojenja, automatizaciji u zgradarstvu ili procesnoj automatizaciji novi WAGO moduli za 3-fazno mjerenje snage omogućavaju mjerenje potrošnje energije, harmoničku analizu i mjerenje nul-vodiča za sveobuhvatnu mrežnu analizu.
    S ranije proizvedenim modulom za 3-fazno mjerenje snage 750-493 (više informacija), WAGO je postao jedna od vodećih tvrtki s projektima uštede energije. Njihova je namjera nastaviti tim pravcem: sadašnji moduli za 3-fazno mjerenje snage 750-494 i 750-495 ne samo da vrlo precizno mjere potrošnju snage uređaja i sustava, nego omogućavaju i opsežnu analizu mreže preko sabirnica, tako pružaju osnovu učinkovitom energetskom upravljanju.
    Za svaku fazu 3-fazno napajane mreže, WAGO-ov modul za mjerenje snage računa potrebnu energiju i podatke o potrošnji preko rms vrijednosti struje/napona: trenutnu energiju/snagu/cosϕ, fazni oblik, jalovu/radnu snagu, kao i očitanje rotacijskog polja, vršnu struju i faktor snage. U napajanim mrežama oscilacije preklapanih harmonika snage mogu izazvati neželjene udare na spojenoj opremi. 750-494 modul omogućava unutarnju harmonijsku analizu do 40-og harmonika.


 
 


    Moduli imaju dodatnu mogućnost otkrivanja grešaka na izolaciji nul-vodiča. Beskontaktno mjerenje struje pomoću Rogowski-jevih navoja omogućava WAGO-vom modulu za mjerenje snage da spremi rezultate mjerenja u postojeća ili rijetko pohođena područja vašeg djelokruga rada. Usprkos njegovoj složenoj izvedbi, naponi do 690V mogu se spojiti i mjeriti direktno, što odgovara spajanju na vjetroelektrane. Predviđajući i brzi WAGO-I/O-CHECK programi pojednostavljuju konfiguraciju modula za 3-fazno mjerenje snage u vašim projektima. Ako je potrebno imati spreman program za opsežna vanjska mjerenja, to je izvedivo programiranjem modula pomoću programskog alata CODESYS. Po potrebi podatci mjerenja se mogu prikazati integriranim alatom „target vizualizaton“ i spojiti na zaslon i/ili na internetu pomoću daljinskih uređaja i internet preglednika.

 
 

WAGO 750-494 Datasheet    WAGO 750-495 Datasheet

Rogowski zavojnica RT 500   Rogowski zavojnica RT 2000

Rogowski zavojnica RC 70, RC 125, RC 175

WAGO 855 serija strujnih transformatora

Analiza opskrbne mreže i procjena potrošnje energije

 
 

Za više informacija posjetite WAGO web stranicu ili se obratite ovlaštenom WAGO zastupniku, poduzeću Microstar d.o.o. (e-mail).
 
Microstar d.o.o. za proizvodnju elektroničke opreme, projektiranje, inženjering i trgovinu
Siget 18B, 10020 Zagreb, tel. 01/3647-849, fax. 01/3636-662, www.microstar.hr wago@microstar.hr