Ako u buduće ne želite primati naše tehničke informacije, molimo ODJAVITE SE S POPISA OVDJE
(s adrese na koju ste primili ovu obavijest).

 
rujan 2016.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Novi L3 SHDSL ekstenderi
 
 

 
 

    Westermo je predstavio dva nova uređaja industrijskih Ethernet linijskih ekstendera sa routing mogućnostima. Ovi robusni, pouzdani i kompaktni uređaji koriste se za ostvarivanje veza na većim udaljenostima uz relativno velike brzine prijenosa između Ethernet mreža korištenjem običnih 2-žilnih bakrenih vodova. Korištenjem postojećih vodova (npr. stari energetski kabeli) smanjuju se troškovi instalacije i štedi vrijeme. Uređaji dolaze s nizom značajki koje omogućuju sigurno i otporno umrežavanje u ekstremnim industrijskim okruženjima, što ih čini pogodnima za upotrebu u kritičnim aplikacijama. Moguće je povezivanje mreža na udaljenosti do 15 km i brzine prijenosa do 15,3 Mbit/s preko jedne parice ili do 30 Mbit/s korištenjem dvije parice. Uređaji dolaze s 2 SHDSL porta, 2 Ethernet porta, te RS-232 ili RS-485. Tu je i USB port za automatsko učitavanje konfiguracije.

 
 


    Za poboljšanje cyber sigurnosti DDW-242 i DDW-242-485 uključuju sve funkcionalnosti L3 sloja i jedinstvenu IP sigurnost koju osigurava Westermo operativni sustav WeOS. Uključuju ugrađeni vatrozid za svaki port osiguravajući podatke između sigurnih i nesigurnih mreža; NAT pravila - način kako napraviti sustave koji su konfigurirani s privatnim IP adresama da izgledaju kao da imaju javne IP adrese; te VPN tunele za enkripciju podataka na zadnjem dijelu mreže, koji je posebno podložan sigurnosnim prijetnjama.

    WeOS također osigurava napredne funkcije preklapanja i rutiranja što omogućuje upravljanje kompleksnim industrijskim mrežama. Osnovna instalacija ne zahtjeva nikakvu softversku konfiguraciju te se novi članovi Wolverine serije, kao i ostali uređaji iz serije, vrlo jednostavno puštaju u rad. Konfiguracija velikih i kompleksnih mreža podržana je preko web sučelja i sučelja naredbene linije. U slučaju održavanja moguće je konfiguracije brzo preuzeti s USB stick-a. Široki temperaturni raspon od -40 do 70 °C omogućuje ugradnju uređaja u teška industrijska okruženja i aplikacije uz željezničku prugu, te su testirani da zadovoljavaju zahtjevne standarde za elektromagnetsku kompatibilnost (EMC), izolaciju, vibracije i udarce. U slučaju kvara veze ili opreme, jedinstvena Westermo tehnologija FRNT (Fast Recovery of Network Topology) omogućuje rekonfiguraciju mreže, dok opsežna dijagnostička funkcija dopušta analizu kvalitete linije i statusa veze.

DDW-242 data sheet (.pdf, eng, 702 kB)   DDW-242-485 data sheet (.pdf, eng, 681 kB)

 
 


Za više informacija posjetite Westermo web stranice ili se obratite ovlaštenom Westermo distributeru, poduzeću Microstar d.o.o. (e-mail).

 
Microstar d.o.o. za proizvodnju elektroničke opreme, projektiranje, inženjering i trgovinu
Siget 18B, 10020 Zagreb, tel. 01/3647-849, fax. 01/3636-662 www.microstar.hr westermo@microstar.hr